Пловдив отново ще бъде домакин на силен международен тенис турнир за юноши Plovdiv Cup от първа категория от календара на ITF. Надпреварата ще се провежда на 18 година на кортовете на ТК Локомотив. 

"Ще има участници от 26 държави, като 20 са от Европа. Нивото на турнира е много високо. Очакваме доста добри мачове. Ще има доста български участници. Мачовете започва от 9 април с квалификациите при момчетата. Интересът към нашия турнир се засилва все повече", заяви Дора Рангелова. 

От 11 април ще започне основната схема на турнира. На 15 април ще е финалът при момчетата, а на 16 април ще е финалът при момичетата. 

В основната схема ще бъдат по 32-а и при момчетата и при момичетата. Общо 120 ще бъдат участниците. 

В основна схема ще има и четирима пловдивчани - Янаки Милев, Илиян Радулов, Катя Димитрова и Елизара Янева. 

"Най-трудният период за всеки един състезател е прехода от юноши до мъже. Имаме много примерни на номер 1 при юношите, които не успяват да пробият при мъжете. Трима българи са били победители в турнира до момента. Основно се печели от румънци. Целта на това състезание е тенисистите да се развиват и да навлязат в мъжкия тенис. Организацията на такива турнири е изключително трудна в момента", заяви д-р. Георги Крумов, който е вицепрезидент на Българската федерация по тенис.