Най-добрата пловдивска тенисистка Цветана Пиронкова се класира на първия си полуфинал от 2016-а година насам. Цвети продължи чудесното си представяне на първия си мач на трева от доста години и ще играе в полуфиналите на турнира в Нотингам, Англия.

Днес Пиронкова победи с 2:0 сета представителката на домакините Ема Радукану. В отделните части 7:5, 7:6 (2). Двубоят трябваше да се играе вчера, но поради дъжд беше отложен за днес. Малко преди края на втория сет срещата отново беше прекъсната за около 30 минути заради валежи. 

На полуфиналите в турнира пловдивчанката ще се изправи срещу победителката от двубоя между Арина Родионова от Австралия или Хиу Ванг от Китай, които играят в момента.

Последният полуфинал на Пиронкова беше през 2016-а година на турнира на турнира в Сан Антонио, в който тя загуби след 1:2 сета от Мисаки Дой от Япония. Пиронкова отсътваше три години от корта, а през миналата година се завърна на корта и стигна до четвъртфиналите на Ю ЕС Оупън и стана спортист номер 1 на България.