20-членна комисия ще следи качеството на строителството на стадион „Локомотив”, както и всички разходвани средства по старата поръчка. Решението бе взето от Общинския съвет след предложение от „Браво, Пловдив” за създаване на временна комисия за спорното съоръжение.

Предложението бе прието с 45 гласа "за", 2 „възраждали се” и без нито един „против”. Според решението временната комисия ще се състои от зам.-кмета по строителство Тошо Пашов, трима представители на отдели от Община Пловдив, осем общински съветници от представените групи, трима от фенклуб „Локомотив”, излъчени експерти от професионалните строителни гилдии и надзорите на обекта.

Те ще трябва да изготвят доклади за текущите дейности на стадиона – качество на строителство, изпълнени СМР-та, както и сроковете за завършване на стадиона.

От името на вносителите Ерол Садъков заяви, че целта на тази комисия е да се внесе повече прозрачност и публичност по строителните дейности на стадиона.

„ Преди близо 5 месеца отправих официално питане от тази висока трибуна относно строително-монтажните дейности на стадион „Локомотив”. То дойде след като фенове на Локомотив Пловдив ме сигнализираха за качеството на строително-монтажните дейности на стадиона. 

За последните пет месеца виждаме, че продължават да изникват нови дефекти, а много от старите, за които сигнализираха феновете, не са отстранени. Всичко това е съпроводено с бавни темпове на строителство.

От Фенклуб „Локомотив” Пловдив се свързаха с мен с молба за съдействие. Притесненията им относно качеството на строителството, както и опасенията, че той може да не бъде готов за 100-годишната на клуба, и към днешна дата са актуални.

За това ние от „Браво, Пловдив” предлагаме да се направи временна комисия, която се надяваме да разсее съмненията за некачествено строителство и изоставяне от линейния график. Въпреки това, ако се констатира друго – то да се вземат бързи и адекватни мерки, с които да се отстранят всички дефекти и изникнали трудности”, заяви Ерол Садъков.

Първото заседание на комисията се очаква да е до една седмица след влизането в сила на решението. След това до 3 месеца тя ще изготви и първия доклад за извършените СМР-та.

 

Ерол Садъков: Недопустимо е строители да се подиграват с Локомотив, Общината да възложи проверкаОбщинският съветник от „Браво, Пловдив” с питане към кмета за строителството на Лаута