Най-очакваният боксов мач за 2023 г. – Тайсън Фюри срещу Олександър Усик ще бъде обявен през февруари. Това раазкри Олександър Красюк - промоутър на украинския шампион. Битката за обединяване на всички пояси в тежка категория се очаква да се състои през април. Мястото още не е уточнено, но най-вероятно ще е в Саудитска Арабия.  Усик държи титлите на WBA, IBF, WBO и IBO, а Фюри е шампион на WBC.

„Животът направи някои корекции и сега краят на април е по-добра дата за нас от началото на март. Работим интензивно по датата на двубоя и по договора, за да го обявим в началото на февруари“, обяви Красюк.

„Сега топката в преговорите е на страната на Фюри. Веднъж не излезе за реванш с Владимир Кличко, въпреки че всичко вече беше договорено. Сега нищо не е договорено с него. Разбира се, той се интересува от битката с Усик. Сега той е друг човек. Но кой знае какво е в главата му. Надяваме се, че здравият разум ще победи, и че до края на пролетта ще я има най-голямата битка в историята“, добави мениджърът на Усик.