Стрелците на АСК „Тракия“ спечелиха общо  8 медала – 5-златни, 1- сребърен и 2-бронзови, на завършилия в Пловдив турнир по спортна стрелба „Тракия“.

Държавният ни и европейски шампион Антон Ризов, постави нов, значителен, на световно ниво, републикански рекорд в дисциплината 60 изстрела с пушка от 632,1 т. Същият резултат е само на 1,4 т. от световния рекорд на унгареца Петер Сиди. Този резултат показва, че състезателят ни е в отлична форма и може да направи заявка за спечелване на олимпийска квота.

При мъжете с пистолет младежкият ни олимпийски шампион Кирил Киров, безапелационно спечели златото с резултат 574 т. Съотборникът му Никола Петров в същата дисциплина спечели бронза с 557 т. При жените с пушка Нели Танева спечели първото място с 618,7 т. При юношите с пистолет Николай Панов постигна резултат от 565 т. и убедително спечели златен медал. При юношите с пушка Пламен Емилов спечели златото с 610,9 т., следван от съотборниците си Васил Ганчев с 576,7 т. и Дамян Стаматов с 574,6 т.

 „Въпреки трудните условия за подготовка по време на пандемията нашите състезатели показаха завидна упоритост и воля и доказаха, че сме най-успешният стрелкови клуб в България“ - коментира председателят на АСК „Тракия“ Камен Шишманов.