Женският национален отбор по волейбол ще изиграе днес последния си мач от груповата фаза на група В от Европейското първенство по волейбол срещу Полша. Мачът е днес от 20:30ч. в зала "Колодрума".

Националките победиха вчера Чехия с 3:0 и записаха третата си чиста победа от началото на шампионата. Полша вчера почива, а в понеделник победи с 3:0 Испания. 

До момента България е с три победи и една загуба, а Полша е четири победи от четири мача. 

В класирането Полша е лидер с 12 точки, България е на второто място с 10, Германия е на третото също с 10, а Чехия е на четвъртото с 6. Четирите отбора продължават и към осминафиналите. На петото място е Испания с две, а Гърция е на последното с една двата отбора напускат шампионата. 

Двубоят е много важен, защото ще определи на кое място ще завърши в крайното класиране. Националките в момента са втори с 10 точки, но преди нашия двубой играят Германия с Испания и най-вероятно германките ще победят. Има доста сценарий за крайното класиране и България може да завърши от първо до третото място. При успех с 3:0 или 3:1 гейма срещу полякините "лъвиците" ще спечелят групата си и ще имат доста по-лек съперник за осминафиналите. 

На кое и от трите места да завърши България ще играе срещу някои от отборите от група D, която играят в Румъния. Там освен домакините са Турция, Нидерландия, Украйна, Швеция и Финландия. 

Мачовете от осминафиналите ще се играят 28 и 29 август.