Мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков е категоричен, че ситуацията в клуба е доста по-добра в сравнение с миналата година и задълженията са значително по-малко. Бившият нападател не посочи конкретни числа, но увери, че отборът ще започне и ще завърши сезона.

Сираков говори пред "Дарик радио", а това бе първата му поява след обявяването на края на преговорите с Джоузеф Диксън за евентуалната смяна на собствеността.

Междувременно спонсорът на "сините" "Палмс бет" обяви, че се водят разговори за разширяване на партньорството. Възможността, която се разглежда, е букмейкърът да стане генерален спонсор на клуба, но на този етап придобиването на акции от букмейкърската компания не стои на дневен ред.

"Не се водят разговори за придобиване на акции на "Левски" и не се предвижда да се водят такива на този етап", каза изпълнителният директор на компанията Лъчезар Петров. Сираков потвърди, че преди две седмици е предложил на букмейкъра да вземе част от акциите.

"Сътрудничеството ни ще бъде на доста нива, не само финансово. При всички положения ще бъде изключително изгодно за футболния клуб.", категоричен е Сираков. 

 "На база на разговорите от днес, още в понеделник ще повикам братя Цоневи и (Адриан) Краев, за да им бъдат продължени договорите".

Той благодари на футболистите и служителите, които са работили без заплати дълго време. "Надявам се, че този период ще бъде зад гърба ни и ще излезем от този водовъртеж, в който беше вкаран клубът в последните години".

"Миналата година беше значително по-тежка. Не е толкова страшна ситуацията. Мога да гарантирам, че "Левски" не само ще започне, но и ще завърши първенството. Дълговете са по-малко, отколкото бяха миналата година. При всички положения трябва да бъдем разумни."

"Лично смятам, че за клуб от ранга на "Левски" първо е невъзможно да се издържа от дарения. Сега, разбира се, бих призовал, който обича "Левски", да възобновим кампанията за членските карти и да поставим нов рекорд за абонаментните карти. Помощта трябва да е срещу нещо, да има реципрочност. Бих отворил дарителска сметка, когато клубът си стъпи на краката, за козирката, например."

Сираков добави, че засега треньор на "Левски" е Живко Миланов. Желанието му е начело на отбора да бъде Станимир Стоилов. "Левски" ако може да си позволи Станимир Стоилов, ще съм първият, който ще го покани", заяви той.

Относно сагата с Джоузеф Диксън, Сираков коментира, че се е подразнил от това, че след шест месеца преговори британецът е избрал да говори през медиите.

"За мен е несериозно, не се прави така. Единственото, което съм искал, е "Левски" да бъде максимално защитен като институция. В медиите може да се коментира, когато всичко е завършено. Аз го приех повече като извиване на ръцете, за да подпиша, може би, друг тип договор".

"Може би се е притеснил, че в предложения договор беше заложено да му бъде потърсена отговорност, ако не изпълнява поетия ангажимент за инвестиции след първата година".

"На мен ми беше симпатичен Джоузеф. Не мога да го нарека измамник в никакъв случай", каза още Сираков.

Бившият нападател категорично отрече слуха, че се водят преговори за спонсорство със "Софийска вода".

"Сините" са в тежка финансова криза от началото на 2020 г., когато подкрепата си за "Левски" оттегли основният спонсор - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков. Оттогава отборът се издържа предимно с дарения от фенове.

 Преди дни Сираков обяви, че прекратява преговорите с Джоузеф Диксън, който заяви желание да инвестира 250 млн. долара в "Левски" с акцент върху построяването на нов стадион и търговски център към него. Мажоритарният собственик обяви, че не е получил достатъчно гаранции от 31-годишния британец, който е бил на неуспешни проби в ЦСКА като футболист, управлява две регистрирани във Великобритания компании със скромни активи и е главен акционер в осмодивизионния английски клуб "Стейнс Таун".