Считаната за най-красива спортистка на Олимпиадата в Токио Алиса Шмид от Германия отказа да се снима за мъжкото списание Плейбой. Шмид стана известна, след като стана кондиционен треньор на немския гранд Борусия Дортмунд. 

Шмид е и доста успешен инфлуенсър следвана е от 1.8 милиона в Инстаграм и прави реклама на различни продукти. Шмид се състезава основно в щафетата на 4х400 метра, като има сребро и бронз от европейски първенства до 20 и 23 години в щафетите на 4х400 метра. В Токио Шмид е в щафетата на 4х400 метра. 

По традиция немския Плебой съблича германски спортистки, които участват на зимни и летни олимпийски игри. Шмид е получила сериозна оферта, но е отказала, а в списанието преди игрите изгряха атлетката Лиза Ризих, плувкинята Мари Пиетрушка и фехтовачката Александра Ндоло.

"Все още се чувства нереално! Толкова съм благодарна и в същото време развълнувана да изживея нещо, за което мечтаех откакто започнах всичко това", написа Шмид преди дебюта си на олимпийските игри, които започват от 23 юли.