„Искам да се боря за всичко, което ни предстои. Клубът преживява тежък момент. Барселона се намира в наистина лоша ситуация. Трудно е да се върнем там, където бяхме“, заяви Лео Меси в интервю за испанската телевизия La Sexta.

След 1 януари Меси ще може да обсъжда потенциалните условия за безплатен трансфер в друг клуб. Играчът обаче сподели, че все още не мисли за следващия сезон.

„До края на шампионата нищо няма да е ясно в главата ми. Ще изчакам сезонът да приключи. Фокусирам се върху печеленето на титли, а не върху други неща“, категоричен бе капитанът на каталунския тим.

„Много пъти казах на президента, че искам да напусна. Бюрофаксът беше начинът да го заявя официално. Мислех, че съм завършил определен цикъл и се нуждая от промяна. Трябваше да изляза от всичко това заради собствената си глава“, обясни аржентинската звезда.

 „Знаех, че е година на преход с млади играчи. Исках да се боря за титлата в Шампионската лига и испанското първенство. Исках да напусна и да го направя по правилния начин. Президентът започна да филтрира нещата, за да изглеждам като лошия герой от някой филм. Беше трудно да напусна клуба на живота си. Не мисля, че има по-добър град от Барселона и семейството ми не искаше да се мести“, призна 33-годишният футболист.

„Бях мислил за това дали да си тръгна от „Камп Ноу“ преди новината за раздялата на Барселона с Луис Суарес. Това беше лудост. Той отиде безплатно в отбор, който се бори за същите неща като нас“, припомни Меси.

Аржентинецът информира, че с удоволствие някога би играл в MLS, но това не е част от моментните му планове.

„Винаги съм казвал, че бих искал да изживея американската Мейджър Лийг Сокър. Но не и точно сега. Не мисля как ще завърши сезонът. Не би било добре да кажа днес какво ще е решението ми след края на сезона. Всъщност и аз не съм сигурен все още. Не знам дали ще напусна, или не. Но ако се разделя с Барселона, искам да си тръгна по най-добрия начин“, коментира Меси. „Бих искал да се завърна в Барселона, да живея тук и да работя в клуба. Това е много по-голям клуб от който и да е играч. Надявам се, че следващият президент ще прави нещата по добър начин“, допълни голмайсторът.