Марица (Пловдив) U17 стана по категоричен начин шампион на Държавното първенство по волейбол до 17 години. Финалите се проведоха в зала Панайот Пондалов в София.

Маричанките победиха във финала ЦСКА (София) с 3:0 (25:9, 25:22, 25:22) и спечелиха титлата без загубен гейм.

В мача за трето място ЦПВК (София) победи Левски (София) с 3:1 (25:20, 25:16, 20:25, 25:17).

Това беше втора титла за школата на Марица, след като 15-те също станаха шампионки без загубен в Държавното първенство, а момичетата до 12 години спечелиха междуобластите квалификации за Тракия и Струма, което е най-виското ниво за 12-годишните.

 

Волейболистките на Марица (Пловдив) Ива Дудова, Виктория Коева и Маргарита Гунчева получиха индивидуални награди след края на финалите на Държавното първенство по волейбол до 17 години.

Ива Дудова стана най-полезен играч на финалите (MVP). Виктория Коева е най-добър изпълнителен на начален удар, а Маргарита Гунчева беше определена за най-добър разпределител.

От финалиста ЦСКА (София) Виктория Димитрова е най-добър нападател, а от ЦПВК (София) Виктория Арнаудова стана най-добро либеро. За най-добър блокировач беше определена Цветомира Миткова от Левски (София).

Любопитно е, че и при финалите на 15-годишните Дудова и Гунчева бяха отличени съответно като MVP и най-добър разпределител.

Вижте индивидуалните награди на финалите:

Най-полезен състезател (MVP) – Ива Дудова (Марица) 
Най-добър нападател – Виктория Димитрова (ЦСКА)
Най-добро либеро – Виктория Арнаудова (ЦПВК)
Най-добър разпределител – Маргарита Гунчева (Марица) 
Най-добър център – Цветомира Миткова (Левски)
Най-добър изпълнител на сервис – Виктория Коева (Марица)