„Кризата се задълбочава. Едно е да искат, а съвсем друго е да можеш. От „Има такъв народ” нямат нужната подготовка. Те трябваше да направят нещо коренно различно”. Това заяви в ефира на NOVA боксьорът Кубрат Пулев.

„Когато съдбата на България е поставена на карта, политиците би трябвало да загърбят собствените си интереси и да работят за общото благо”, посочи той.

"Имаше период, в който ГЕРБ бяха пред другите в пъти по-добре. Когато те се появиха, останалите партии избледняха, но в последните години се оядоха. Вече нямат тази мотивация и устрем. Трябваше да продължат в правилната политика. Изобщо вече не са близо до мен", каза още Пулев.

"Звъняха ми много хора. След което доста хора ме поздравиха за решението. За мен е важен интересът на народа. Има много мои познати и приятели, които ще тръгнат с мен. Моите фенове са фенове на Кубрат Пулев, не толкова на бокса и тези хора обичат България. Добрият политик трябва да е принципен, решителен и да бъде честен, за да може народът да му се довери", каза Пулев след като преди месеци обяви, че ще влезе в политиката и ще създаде собствена партия на име "Велика България". Тя все още не е регистрирана.

Боксьорът изрази адмирации за медалистите ни от Олимпийските игри. "Шапка им свалям. Това е голям успех за България", каза той.