Българинът Дейвид Хъдълстоун не успя да преодолее квалификациите в спортна гимнастика на олимпийските игри в Токио.

20-годишният Хъдълстоун, който дебютира на олимпиада, игра на всичките шест уреда, въпреки че има сериозна контузия на глезена на десния крак.

Той събра сбор от 74.265 точки, след като получи оценки от 12.433 на земна гимнастика, 11.000 на кон с гривни, 12.200 на халки, 14.000 на прескок, 13.166 на успоредка и 11.466 на висилка.

Така Хъдълстоун завърши на 37-ми, като първите 24 от квалификациите се класират за финала на многобоя, както и осемте най-добри на всеки от шестте уреда продължават в разпределението за медалите.

 

След състезанието Хъдълстоун призна, че е играл с изваден глезен и разкъсани връзки в глезена и това му е попречило да покаже най-доброто от себе си. 

“Болката беше наяве. Личеше си, както и вие видяхте. Но се опитах с волята, с духа си и с мотивацията и с факта, че съм на Олимпиадата да ги махна тези болки. Опитах се, но някои неща не се случват. Не мога да кажа, че дадох всичко от себе си, вие знаете, че имам доста грешки, които са глупави. Не мога да ви кажа колко време ще се възстановявам, това си е Божа работа. След тази контузия не съм спирал да се товаря и най-вероятно се е влошила. Става въпрос за изваден глезен и за разкъсани връзки.

Но мога да кажа, че за мен това е доста добър опит. Това ми е първа Олимпиада, на 20 години съм и имам много пред себе си. Мога да кажа, че това е доста важно за мен за по-високи цели и дай Боже медали за в бъдеще”, каза Хъдълстоун пред БНР след състезанието.