Григор Димитров отпадна от тазгодишния Australian Open след загуба с 6-7(7) 3-6 4-6 от Новак Джокович в трети кръг. Двубоят бе определен от световните медии като „Мачът на деня“ в Мелбърн и определено си заслужи това звание. На осминафиналната фаза, сърбинът ще се изправи срещу представителя на домакините Алекс де Минор. 

Най-добрият български тенисист има всички основания да съжалява за развръзката, тъй като двубоят можеше да се развие по много по-различен начин за него. В откриващия сет първата ни ракета спаси три сетбола при 3-5, след което самият той обърна и имаше две възможности да вземе преднина в мача. "Конкузеният" Джокович имаше нужда от две медицински прекъсвания в хода на двубоя, но въпреки това продължи победната си серия, демонстрирайки най-добрия  си тенис на Откритото първенство на Австралия.

Въпреки днешното поражение Григор Димитров може да е доволен от представянето си в Австралия и начина, по който започна годината. В първите две срещи от турнира българинът не остави никакви шансове на Аслан Карацев и Ласло Джере, а единствените му загуби от началото на сезона са от Стефанос Циципас и Новак Джокович.