Константин Маршавелов с Mitsubishi Lancer Evo X ще стартира от първа позиция в състезанието от първия кръг на националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта. Домакин на състезанието е “Писта Бургас”, а шесткратният шампион на България бе най-бързия пилот в квалификациите на серия “Макси”, които се проведоха днес. Пилотът на “КА-2 Рейсинг Тийм” завърши най-бързата си обиколка за 1:10.716мин., която му донесе полпозишъна за утрешното състезание. С второ време остана Румен Киров, а трети резултат записа дебютантът в серия “Макси” Венцислав Станев.

Първата квалификация започна малко преди 16:00ч., а на нея бе показана и новата визия на автомобила на пловдивския пилот. Автомобилът е чисто бял и на него отново преобладава логото на японските масла “Eneos”. Именно в първата 20-минутна квалификация, Маршавелов записа най-добрия си тур. Във втората квалификация, пловдивският пилот записа само 6 обиколки, като най-бързата от тях бе 1:11.316.

“Квалификацията премина спокойно и без проблеми. И в двете квалификации използвах стари гуми, но само в първата успях да запиша бърза обиколка”, бе краткият коментар на Маршавелов за съботния ден.

Официалното откриване на състезанието е днес от 10:00ч. След това започват стартовете в отделните серии, а серия “Макси” е последна в програмата на организаторите.