Тази неделя - 17 април в зала "Сила" Пловдив ще бъде домакин на турнир по кикбокс Plovdiv Open 2022. Първенството ще се проведе в зала "Сила" и се организира от пловдивския клуб Бултрас Файт Клуб и софийският Спортен Клуб Стар Тийм. 

В надпреварата ще участват над 850 кикбоксьори от 20 клуба. 

Турнирът в Пловдив ще включва дисциплините на татами - пойнтфатинг, лайт контакт и киклайт контакт, разпределени на рекордните за мероприятие в България 7 игрални полета.

В надпреварата ще се включат състезатели от всички възрасти, като висока конкуренция ще има от най-малките деца 6-7 години до мъже и жени над 19 години.

Очакванията на организаторите от пловдивския Бултрас Файт Клуб и софийския Спортен Клуб Стар Тийм са да се получи истински кикбокс празник за всички участници и възможност за развитие на спортистите в конкурентна среда.

През декември миналата година Bultras Fight Club организира и Държавно първенство по кикбокс за Купата Бултрас, което беше първото голямо състезание по кикбокс в Пловдив от над 6 години, а организацията на турнира получи сериозен отзвук в кикбокс средите. 

Началото на битките ще бъде на 17 април (неделя) от 9:00ч. 

Входът за зрителите ще бъде свободен.