Камен Василев завърши на четвърто място в серия “Макси” в състезанието на “Писта Стара Загора”. Надпреварата в Стара Загора е трети кръг от националния автомобилен шампионат на писта и затворен маршрут. Това е втора четвърта позиция за пилота на КА-2 Рейсинг Тийм, който до този момент има записани 4-то място на “Писта Енеос” и трето място в столичната надпревара.

Василев стартира от пета позиция в състезанието. В квалификациите в събота той записа шесто време, но времената на втория в класирането Васко Въжаров бяха анулирани, след като автомобилът му се оказа по-лек от допустимото в правилника. Състезанието протече сравнително спокойно за пилота от Пазарджик. Той спечели четвъртата си позиция в самия край на състезанието, като успя да изпревари Румен Киров.

След това състезание, Василев се намира на втора позиция в генералното класиране на серия “Макси”, веднага след съотборникът си в КА-2 Рейсинг Тийм Константин Маршавелов.

В това състезание пловдивският отбор отново завърши на най-високото стъпало в класирането при тимовете и продължава да бъде лидер в отборното класиране в шампионата на затворен маршрут.

Следващото състезание в което Камен Василев ще вземе участие е “Писта Хасково”, което ще се проведе след три седмици.