Селекционерът на женския национален отбор Иван Петков коментира успеха срещу Гърция на старта на Европейското първенство по волейбол. 

"Доволни сме от победата. В един турнир е важно да побеждаваш всеки съперник, а ние успяхме да вземе чиста победа на старта. Не мога да кажа, че не сме очаквали да победим. Проучихме детайлно Гърция и се подготвихме по-най-добрия начин за този мач, който бе и откриващ в такова важно първенство. Въпреки емоционалния момент успяхме да вземем най-доброто и изиграхме един приличен мач. Искам до поздравя целия отбор за това. Някакво пренапрежение в отбора нямаше. Нашите състезателки са изиграли доста срещи на високо ниво и не им е за първи път. Имаме своите инструменти да контролираме тези чувства и емоции. Играхме толкова, доколкото да победим, нито повече нито по-малко", заяви Петков.

"Състезателките осъзнават важността на всеки един момент и знаят кога да натиснат и кога могат да си позволят по-лежерно да подходят. Да играем тук в Пловдив на Европейско е една сбъдната мечта за мен. В родния си град да бъда треньор на националния тим и хората да пеят химн, България да побеждава и в първия ден да има голяма еуфория, това само съм си го мечтал. Благодаря на Господ че ми даде тази възможност", каза още пловдивчанинът.