„Гарантирам пред цялата „жълто-черна” общественост, че ст. „Христо Ботев” ще бъде с 4 трибуни, 18 777 седящи места и с възможност за взимане на лиценз за Efbet лига при приключването на Етап 1”, това заяви собственикът на фирмата изпълнител ПИМК Илиян Филипов.

По-рано от Сдружението на Ботев изпратиха прессъобщение, че Общината  отказва да се ангажира публично и писмено с обещанието си за четири трибуни при приключване на първия етап.

Фенове на Ботев „пият кафе” пред Общината заради отказа й да се ангажира, че Колежа ще е с 4 трибуни на 1-ия етапСдружението изпрати остра позиция относно строителството на стадиона

Собственикът на ПИМК обаче заяви, че всичко, което той е поел като ангажимент ще бъде изпълнено и след първия етап стадионът ще може да получи лиценз с 4 трибуни.

„В момента тече препроектиране на стадиона, за да направим промените с прехвърлянето на съблекалните, мокрите помещения и другите спомагателни обекти. За това се иска технологично време. Не знам откъде идват притесненията, като се надявам някой умишлено да не внася напрежение. Има две неща, които не зависят от мен – седалките и терена. Решението за това трябва да се вземе от Община Пловдив. Всичко друго до последния детайл, ще бъде изпълнено от нас, както го заявихме”, каза Филипов.  

Колежа ще има четири трибуниПо предложение на арх. Савов проектът ще бъде променен