Играчите на Марица продължават да бъдат блокирани в Истанбул вече почти цял ден. Тимът е в автобуса от почти 24 часа, а на този етап няма развръзка.

"Не знаем какво ще се случи. Просто чакаме надявам се да се оправят нещата по-бързо. Очакваме помощ от жандармерията", заяви президентът на клуба Йордан Влашки пред TrafficNews.

Припомняме, че заради лошото време в Турция Марица остана блокирана в Истанбул. Клубът се намира на около 20 км. от Истанбул, а тимът гонеше полет за Анталия, където трябва да се проведе подготовката в отбора. Лошото време и снежната буря обаче затвори пътищата и летищата, а маричани останаха блокирани в клубния си автобус. 

На този етап играчите са добре, някои от тях са отишли до бензиностанция, за да вземат вода и храна за отбора. 

Снощи играчите прекараха деня, спейки в рейса. 

Днес се очаква положителна развръзка и маричани очакват съдействие и от турските власти, за да излязат от капана. Към този час обаче маричани още са блокирани в автобуса. Българското посолство също е уведомено за ситуацията и то прави всичко възможно да помогне на отбора. Ако маричани успят да преодолеят блокадата те почти сигурно ще отпътуват с рейс за Анталия, защото летището още е затворено. Има вариант и отборът да пренощува в Истанбул и утре да потегли към Анталия. 

По-късно от клуба съобщиха, че играчите се намират в крайпътна бензиностанция и изчакат отварянето на трансконтиненталната магистрала в посока Истанбул. От клуба публикуваха и снимка на халфа Мартин Газиев в снега, а той беше до колене в снежната преспа. 

Сняг заваля и в Анталия, където Марица трябваше да бъде на лагер от днес. Това наложи отлагането на доста от контролните срещи на българските отбори, които също се подготвят в курортния град в Турция. 

Времето в Истанбул днес е доста студено, а градусите са между -3 и -4, но поне на този момент няма обилен снеговалеж.