Григор Димитров отново ще излезе на корта днес след първата си победа от края на месец юни насам, над поставения под номер 13 в схемата Роберто Баутиста Агут. Така родният ни представител сложи край на "черната" си серия от три последователни загуби и в следващия кръг на надпреварата от сериите Мастърс в Синсинати ще срещне Александър Бублик, срещу когото ще търси реванш за поражението си на Уимбълдън.

Първата ракета на България Григор Димитров отново ще открие програмата на втория по големина корт в Синсинати - Grandstand. Съперникът му в днешния ден Александър Бублик от Казахстан, през вчерашния ден надви след трисетова битка американеца Маркос Хирон с 3:6, 6:3, 7:6(5). Григор от своя страна отстрани поставения под №13 Роберто Баутиста Агут с 6:3, 6:4.

Много, много съм щастлив. Той е много труден противник, но аз сервирах много добре. Чудесно е, че успях да приключа мача в два сета”, заяви Димитров в интервюто си на корта след успеха.

Днешният му съперник Александър Бублик е на 24 години, заема 38-о място в класацията на АТП и играе бекхенд с две ръце. Това ще бъде трети дуел между двамата, като руснакът с казахстански паспорт спечели и двете им предишни срещи - през 2019 година на 1/4-финалите в Ченду с 5:7, 7:6(9), 7:6(3) и във втория кръг на "Уимбълдън" този сезон с 6:4, 7:6(6), 7:6(4).

Мачът ще започне в 17:00 часа българско време, а победителят от него ще срещне в третия кръг водача в схемата Даниил Медведев или американеца Макензи Макдоналд.