Сблъсъкът за световната титла в тежка категория между Антън Джошуа и Кубрат Пулев наближава. Той ще се състои тази събота в Лондон. 

Двамата са едни от най-добре представящите се боксьори до момента и имат само по една загуба в мачовете си при професионалистите.

Световният шампион Антъни Джошуа има записа 24 двубоя. От тях 23 са победи, от които 21 с нокаут и една загуба. Загубата дойде много неочаквано и от най-изненадващи противник. Джошуа загуби световната титла срещу Ани Руис от САЩ, който го свали в седмия рунд през юни 2019. Още пред декември същата година обаче Джошуа взе реванш и го победи по точки. Другата победа на Джошуа по точки е срещу Джозеф Паркър от Нова Зеландия. Джошуа се бие при професионалистите от 2013-та година. 

За претендента Кубрат Пулев това ще бъде 30 двубой. Той има до момента 29 срещи, от които 28 победи, половината спечелени с нокаут - 14 и една загуба. Поражението дойде през 2014-та година. Тогава Кубрат за първи път се би за световната титла, но загуби след нокаут в петия рунд от Владимир Кличко от Украйна. Именно Джошуа успя да свали Кличко от върха. Той го победи през 2017-та и взе световните титли. Пулев е в профи бокса от 2009-та, а за трети път ще има възможност да се бие за световната титла. След мача с Кличко Пулев стигна до мач с Джошуа и можеше да се бие за втори път за титлата, но този мач така и не се състоя заради контузия на Кубрат Пулев. След много перипети и отлагания все пак се стигна до двубоя Джошуа - Пулев, който ще се състои в събота.

Двубоят е един от най-големите и за българския спорт. Кубрат Пулев е най-успешният ни боксьор за всички времена и единственият, който се е бил за профи титла в бокса. 

Ако Пулев успее да свали от трона Джошуа той ще стане първият българин световен шампион в професионалния бокс.