Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович е бесен на решението на организаторите на Аустрелиън оупън 72 играчи от участниците в турнира да бъдат под строга карантина. Причината е, че всичките играчи, които са под карантина са пътували в самолети със заразени с коронавирус. 

Джокович обяви, че това е безумие и играчите ще загубят формата си точно преди турнира. Те ще бъдат в изолация до началото на февруари. 

В момента карантинираните играчи нямат право да излизат от хотела и получават храната си в стаята. Те дори не могат да отидат до кортовете, за да тренират. 

Джокович пусна гневно писмо към АТP и поиска няколко важни неща по време на изолацията: 

- Фитнес и тренировъчен материал във всички стаи. 

- Храна подходяща за професионален спортист. 

- Намаляване на дните на изолация, след като всичките 72 играчи дадат отрицателни тестове. 

- Разрешения да има посещение от треньор или кондиционен треньор, след като двамата преминат PCR тест.

- Играчът и неговият щаб да бъде на един и същи етаж в хотела. 

- Играчите да бъдат преместени в частни къщи с корт, за да тренират. 

На този етап исканията на Джокович не са удовлетворени. Припомняме, че АТP има сериозно отношение към световния номер 1, който е и председател на асоциацията на играчите. Той на няколко пъти влезе в скандали, след като организира турнира Adria Tour, след който голяма част от участниците дадоха положителни тестове за коронавирус - включително Джокович и най-добрият ни тенисист Григор Димитров. 

Джокович беше дисквалифициран и от Ю Ес Оупън, след като неволно удари съдия при спряна игра. Много от феновете на тениса заподозряха, че това беше целенасочено към световния номер 1.