Тимът на Ботев Пловдив победи отбора на Локомотив Пловдив в градското дерби. Първият гол за жълто-черните отбеляза Цветелин Чунчуков в 26-тата минута, а вторият беше дело на Иван Цветков в 56-та минута на двубоя. С победата Ботев Пловдив събра 18 точки и се изравни на второто място с Лудогорец и Берое, а Локомотив Пловдив е 10-ти с 6 точки. 97-то пловдивско дерби премина при драконовски мерки за сигурност.

Една от причините за по-сериозните мерки е нападението над полицаи преди срещата Локомотив-Пловдив-Берое и сблъсъка на униформени и привърженици на отбора.

Битката за Пловдив дебютира на базата на Ботев в Коматево, където отборът домакинства докато се построи стадион „Христо Ботев”. Общо около 500 полицаи и жандармеристи охраняваха събитието. Специално за мача бяха ангажирани допълнителни сили от Главна дирекция ''Охранителна полиция''.

 

1м. Адам Стаховяк беше на път да направи сериозна грешка още преди да е изминала и половин игрова минута. Полският страж излезе извън наказателното си поле, за да прихване дълъг пас, но се размина с топката. Карагерен я стигна до аутлинията и опита да центрира, но Пламен Николов изчисти. Впоследствие Наков опита далечен шут, но твърде слабо и Стаховяк улови.

11м. В първите минути на мача преобладават грешките при подаванията, като засега нито един от двата тима не може да наложи преимуществото си.

18м. Невероятна грешка на Богомил Дяков се размина без последствия за Локомотив! Защитникът не се ориентира как да посрещне балонно центриране и топката го удари в гърба, след което отиде право в Иван Цветков на 7-8 метра от вратата. Капитанът и Алекс Колев опитаха да разиграят, но загубиха безславно.

18м. Алекс Колев опита тежък удар от около 24 метра, който рикошира в Молдованов и стана лесна плячка за Божидар Стойчев.

19м. Локомотив получи правото да изпълни пряк свободен удар дълбоко в половината на Ботев. Маламов вдигна топката, ала я прати право в ръцете на Стаховяк.

22м. Станислав Маламов се пребори за топката отляво и се озова на позиция за центриране, ала избра да стреля към вратата. Топката прелетя в аут покрай близката греда.

23м. Мариян Огнянов даде далечен пас към Иван Цветков в наказателното поле. Нападателят опита да продължи с пета към Колев, ала Парино го парира, след което Стойчев улови.

26м. Бирсент Карагарен много технично преодоля Лъчо Балтанов отдясно и се спусна в наказателното поле. Там халфът на Ботев го застигна и сложи ръка върху съперника, който театрално се хвърли на тревата.

27м ГОЛ ЗА БОТЕВ - 1:0! Цветелин Чунчуков бележи! Ботев организира много бърза атака през центъра, при която Цветков изведе Лъчо Балтанов сам срещу Стойчев. Халфът шутира силно, вратарят боксира, а Чунчуков я добави с атрактивен удар от въздуха.

32м. Мартин Камбуров си заработи фаул от около 31-32 метра и се зае сам да го изпълнява. Нападателят шутира силно към горния десен ъгъл, ала кълбото прелетя безопасно над гредата.

42м. Чунчуков не внимаваше достатъчно и се размина с топката, която Дяков твърде лековато пропусна за вратаря Стойчев. Нападателят иначе можеше да я овладее и да излезе очи в очи със стража.

54м. Ботев поиска дузпа от съдията Станислав Тодоров, но той съвсем правилно не уважи претенциите на домакините. Алекс Колев и Мариян Огнянов направиха двойно подаване, след което халфът се озова в наказателното поле и пробва подаване, а топката се удари в коляното на Парино и Стойчев я улови.

56м. ГОЛ ЗА БОТЕВ - 2:0! Изключително груба грешка на вратаря Божидар Стойчев. Той не се справи с елементарен далечен изстрел на Йордан Христов и изпусна топката. Чунчуков я стигна, пробва неуспешен удар, след което я пусна успоредно на голлинията за Иван Цветков, който вече нямаше как да сбърка.

58м. Страхотен пропуск на Чунчуков! Иван Цветков укроти балонно подаване в наказателното поле, изтегли се вдясно и центрира към далечната греда, където Чунчуков се справи с Богомил Дяков, но стреля в аут при опита си да намери далечния ъгъл.

65м Страхотна атака за Ботев отляво. Иршак пусна към набралия скорост Иван Цветков, който мина покрай Парино в наказателното поле и центрира за Чунчуков. Младокът укроти и пробва техничен изстрел с десния крак, който бе блокиран от Венелин Филипов.

72м. Страхотна атака за Ботев и пропуск на Балтанов! Йордан Христо получи топката и напредна мощно в половината на Локомотив. Точно пред наказателното поле той пусна в коридор надясно към Балтанов, а последният вложи цялата си мощ в изстрела, който прелетя над близката сглобка.

85м. Страхотен пропуск на Локомотив доведе до изключително опасна контраатака за Ботев. Елиан Парино можеше да намали изоставането на тима си, но неговият изстрел беше отразен от Адам Стаховяк, а впоследствие "канарчетата" полетяха напред. Мариян Огнянов бе изведен отдясно в наказателното поле, където пробва центриране за Иван Цветков. Той се размина, но топката стигна до Чунчуков, който предизвика карамбол, а Галешич с левия крак стреля към вратата, но намери напречната греда.

90м. Марков пробив на Йордан Христов отдясно. Защитникът хитро върна към Гамаков пред наказателното поле, а шутът на халфа прелетя на половин метър покрай левия стълб.

TrafficNews.bg