Целият състав на Азербайджан е по-евтин от Ивелин Попов, сочи поглед в сайта "Трансфермаркт". Общата стойност на съперника ни в днешната евроквалификация е 7,18 млн. евро. А контузеният капитан на България е на кота 8 млн. От родния състав за мача в Баку най-скъп е Георги Миланов - 5 млн. евро. Сред азерите най-високо е оценен крилото Джихан Йозкара от турския Сиваспорт - 900 000. Звездичката обаче не е азер. Турчин е. В Азербайджан се броят за братя с южните ни съседи под мотото "Един народ, две държави". В състава личи и друг турчин - Уфук Будак, ляв защитник от Газиантеп.

И двамата национали са продукт на немската школа, родени в Германия, никога не са играли в клуб от Азербайджан. Йозкара е юноша на Ален и сменя два немски клуба преди да отиде в Турция преди 2 г. Будак тръгва от Улм, минава през Фрайбург. Подобна съдба има руснакът по кръв Дмитрий Назаров. Атакуващият халф е юноша на Кайзерслаутерн, сега е в Карлсруе, като е играл само в немски клубове. Руснак е и десният бранител Максим Медведев, който обаче винаги е живял в Азербайджан. Сега е в хита Карабах;, който влезе в групите на Лига Европа.

Немската школа властва в Азербайджан, там работят десетки германски специалисти. Славният треньор Берти Фогтс води националите, а и младежкият тим е начело с немец - Бернхард Липерт. Общата стойност на българския състав е 30,95 млн. евро без контузените лидери Попов и Иван Иванов. №1 в групата е Италия (318 млн. евро), следват Хърватия (223,05 млн.), Норвегия (40,8 млн.) и нашият тим.

Източник: "Труд"