Англия победи с 2:0 Германия и ще играе на четвъртфиналите на Евро 2020. Стърлинг и Кейн вкараха головете за англичаните.

Първият удар в мача бе в четвъртата минута, когато Леон Горецка обстрелва английската врата зад дъгата на английското наказателно поле, ала Пикфорд се намеси добре. В осмата минута пък се видя първият жълт картон в мача, а той бе за Деклан Райс. Той фаулира Горецка пред наказателното поле на Англия и Маншафта изпълни право да изпълни от изгодна позиция свободен удар. Германците отиграха с къси докосвания, а Хавертц шутира топовно, но право в английската стена.

Англичаните стигнаха до ситуация в 13-ата минута. Сака центрира от фаул, който бе извършен именно срещу него от Рюдигер за Хари Магуайър. Бранителят върна топката пред вратата с глава, но Хумелс изчисти напред.

В 16-ата "трите лъва" стигнаха до изгодни възможности. Първо Рахийм Стърлинг принуди Мануел Нойер да прави красиво спасяване, след като стреля от разстояние, но вратарят на Германия с изящна намеса прати топката в корнер, а след него Хари Магуайър бе оставен непокрит и стреля с глава, но прекалено слабо.

В 26-ата минута Трипиър добре се измъкна отдясно и центрира в наказателното поле, където отново Магуайър засече с глава, но не успя да натисне топката и изстрелът му от 7-8 метра не се получи. Последва добър период за Бундестима.

В 32-рата минута малко не достигна на Госенс да засече на далечната греда центриране на Кимих, а скоро след това Хавертц изведе много добре Вернер отляво. Нападателят на Челси стреля до близката греда, притиснат от Уокър, но Пикфорд спаси, макар че малко остана топката да премине между краката му.

В края на първата част Рахийм Стърлинг направи феноменален спринт през средата на терена към наказателното поле на Германия. Някак случайно топката стигна до Хари Кейн, който заобиколи Нойер, но Матс Хумелс с блестящ шпагат неутрализира английските набези.

 

Стартът на втората част видя страхотна възможност за Бундестима. След куп рикошети в наказателното поле на Англия топката отиде в Кай Хавертц. Плеймейкърът отправи топовен изстрел с левия крак, но Пикфорд с една ръка прати топката в ъглов удар. Домакините откриха резултата на "Уембли" четвърт час преди края. Рахийм Стърлинг започна атаката и я завърши сам.

Офанзивният играч овладя топката в половината на Германия и комбинира с Хари Кейн. Той подаде за Джак Грийлиш, а полузащитникът на Астън Вила разви наляво за Люк Шоу. Крайният бранител даде успореден пас за Стърлинг, който не бе спрян и отблизо откри резултата - 1:0.

Германия можеше много скоро да се върне в мача. В 81-вата минута Стърлинг сгреши с един пас назад, от което се възползва Хавертц, който изведе Мюлер между централните бранители на Англия. Нападателят на Байерн напредна на скорост и оставаше само да се справи с Пикфорд, но стреля встрани от целта.

В 86-ата минута „трите лъва“ направиха голямата крачка към 1/4-финала. Шоу отне топката от Кимих малко след централната зона, след което намери с перфектен пас Грийлиш отляво. Капитанът на Астън Вила центрира към Харик Кейн, който засече с глава за 2:0.

 

На четвъртфиналите Англия очаква победителя от Украйна и Швеция, които играят по-късно днес.

 

Припомняме, че днес английски фенове освиркаха германски химн в началото на мача. Видео от събитието можете да видите тук: 

Англичани освиркаха германския химн в началото на осминафиналите на Евро 2020Не е ясно има ли нещо повече от спортно съперничество зад проявата