Академик Пд записа трета загуба за сезона в НБЛ. Пловдивският баскетболен тим отстъпи като гост на Черноморец със 77:89 /19:19, 12:26, 23:22, 23:22/ и заема трето място във временното класиране с три победи и три загуби. Бургазлии играха самоотвержено в защита и имаха превъзходство в борбата /48:31/, което се оказа решаващо за успеха им. За Академик това бе трети мач в рамките на 5 дни, а тепърва предстоят още три до края на седмицата - две гостувания в Македония в четвъртък и петък в Балканската лига, и домакинство на Спартак Пл в НБЛ в неделя.
 
Двубоят започна равностойно и първата четвърт завърши при равенство. В началото на втората домакините взеха аванс от 5-6 точки и успяваха да го поддържат, въпреки опитите на пловдивчани да догонят в резултата. Към края на частта Черноморец вдигна двуцифрена разлика, благодарение на отличната си игра в защита и три тройки на Константин Коев. Превъзходството на домакините продължи и след почивката, като в един момент разликата стигна 19 точки. Пловдивчани обаче свалиха пасива си със серия от 10:0. В последната четвърт акулите поддържаха преднината си и закономерно се поздравиха с крайния успех.
 
Йере Вуцица, Васил Бачев и Тони Гуджино реализираха по 15 точки за Академик, Константи Коев бе най-резултатен за победителите с 25 точки и 9 борби. Двама от Черноморец записаха дабъл-дабъл - Дианте Болдуин с 22 точки и 11 борби и 18 точки и 12 борби.
 
11