Предстоящите Летни Oлимпийски Игри Токио 2020 разпалиха отсега страстите сред любителите на спортните залози по целия свят. Да залагаш на Олимпиада е винаги огромна тръпка, без значение дали залагате на фаворит или стратегически. Освен това имате шанс да се възползвате от високи коефициенти, нови и разнообразни бонус оферти с които да направите страхотни печалби.

Още от началото на миналата година, букмейкърите се надпреварват по между си с интересни предложения за бонуси, ексклузивни промоции и други екстри, специално предвидени за Токио 2020. Нека припомним, че провеждането на Олимпиадата в Токио бе отложено за тази година, поради мерките срещу Covid-19. Една година по-късно, японските власти обявиха официално, че Олимпиада ще има и тя ще се проведе това лято между 23 юли и 8 август, а официалното име на Летните олимпийски игри се запазва на Токио 2020.

След годишното ограничение от зрители на спортни събития на живо и други мироприятия, феновете нямат търпение да се завърнат по трибуните и екраните. Много от тях по време на пандемията, развиха хоби да залагат в онлайн платформи на спортни събития, електронни спортове и други забвления. Букмейкърите пък от своя страна се постараха да подобрят значително платформите си и да предложат на своите клиенти прекрасни възможности за забавление и печалби. Кави са възможните опции за залози на Олимпийските игри?

Опциите за залагане на Олимпиадата са разнообразни. Например съвсем доскоро много букмейкъри приемаха залози за това дали тя наистина ще се проведе или не, ще има ли публика на трибуните или няма да я допускат и т.н. - все в този дух.

Да залагаш на Олимпийски игри далеч не е така лесно. Тук има много спортове, които за разлика от футбола например, гледате един път на 4 години и не сте чак толкова вътре в нещата. Все пак има няколко прости съвета за залагане, които да следвате: 

  • Залагайте на спортовете, които познавате поне отчасти.
  • Анализирайте предишните Олимпийски игри и представянето на отбори и спортисти на тях по дисциплини.
  • Следвайте съветите на спортните експерти, така както го правите с типстърите във футбола.
  • Доверете се на прогнозите на професионалните наблюдатели и залагайте според тях. 

Днес водещите онлайн букмейкъри предлагат широка гама от спортове, на които да залагате по време на Олимпийските игри Токио 2020, както и добри коефициенти и бонуси. В общи линии можем да кажем, че предпочитаните спортове за залагания на Игрите са такива като футбол, бокс, атлетика, колоездене, плуване и гмуркане.

На Олимпиадата може да разчитате и на куп разнообразни пазари за залагане, като най-популярните са за победител и за най-голям брой медали. Има и опции за залагане на медали  над/под, без медали, хендикап, брой медали в даден спорт, най-много златни медали, най-много сребърни медали или най-много бронзови медали и какви ли не още варианти, за да направите залог и да си опитате късмета.

Сред най-атрактивните залози са тези за държавата, която ще бъде краен победител на Олимпиадата или ще донесе най-много медали в родината си. Като очакван фаворит тук са сочени спортистите от САЩ с 88,9% вероятност да спечелят.

Според коефициентите за спечелването на най-много медали на Токио 2020, държавите са подредени от повечето букмейкъри по следния начин: 

  1. САЩ
  2. Китай
  3. Великобритания
  4. Япония
  5. Германия
  6. Южна Кореа
  7. Австралия
  8. Франция
  9. Холандия 

САЩ не случайно са фаворити за отборна победа и за най-много медали на Игрите. От една страна те са от десетилетия в силна олимпийска серия още от Летните олимпийски игри Атланта 1996. В същото време янките изпращат на Олимпиадата повече атлети от всяка друга страна. Нейните над 500 олимпийци резонно имат и огромни шансове да вземат повече медали. За сравнение на предните Летни олимпийски игри в Рио де Жанейро, американците грабнаха общо 121 медала, от които 46 златни. Не е чудно при всичко това, че повечето залагания ще бъдат именно за тях и трудно ще се намери фен, който да направи залог против САЩ.

Има и хора, които вероятно ще заложат на страната-домакин Япония, но това не винаги е печеливш ход. Това върши досега работа при домакинствата на Олимпиади от страна на САЩ, Китай и донякъде Русия, но примерно Бразилия при домакинството си през 2016 година, дори не влезе в ТОП 10 за брой медали. Великобритания остана трета след САЩ и Китай в класирането при домакинството си на Олимпиадата през 2012 година. Китай също дори не се доближиха до САЩ по този показател на Игрите през 2008 година, когато иначе имаха най-много златни медали.

Освен многообразни и интересни опции за залагане на различни спортове и пазари за Олимпиадата Токио 2020, онлайн букмейкърите предоставят и всевъзможни бонуси за залаганията и промоциите на Олимпийските игри. Сред тях са такива като възстановяването на бонус залозите, повишените коефициенти, мулти специалните предложения с обвързване на няколко различни залагания, за да се направи мулти залог. Всичко по темата може да следите в спортния сайт 7dnisport.