Трима баскетболисти на БУБА Баскетбол U19 са дали положителни проби за коронавирус. Един от тях е юношеският национал и един от най-талантливите гардове в страната Константин Тошков, племеник на старши треньора на Левски Лукойл Константин Папазов, който вчера сам съобщи неприятната вест. Имената на другите двама се пазят в тайна, по изискванията на Районната здравна инспекция, пише BGbasket.com.

Припомняме, че един от треньорите в БУБА Борис Бракалов бе един от първите пациенти на ВМА с установено заболяване. Пробите на всички останали треньори, както и другите, направени на играчи, излязоха отрицателни на 14 март. По-късно обаче станаха ясни резултатите на тримата заразени. Тошков и съотборниците му с установена зараза се намират у дома, в строга карантина, следени и от РЗИ и от полиция, без сериозни проявления на болест, само с висока температура.

Самият първоизточник Борис Бракалов, вече е здрав и от ВМА скоро ще го изпишат също за домашна карантина. От РЗИ непрекъснато проверяват всички контактни лица, като има още неизследвани играчи от отбора на БУБА, които обаче не проявяват никакви симптоми. В момента не се и взимат повече проби.

Залата на Националния стадион "Васил Левски" е затворена вече цяла седмица, като бе първата затворена зала, още преди да излезе нареждането на ММС. Вече всичко вътре е почистено и дезинфекцирано.

Първи случай на коронавирус в родния баскетболЗаразеният е треньорът от школата на БУБА Баскет Борис Бракалов