Пловдивският ас в картинга Делян Мишинков спечели последния кръг на SWS шампионата в клас Junior в България. Състезанието между най-добрите на картинг писта Лаута бе изключително атрактивно и се превърна в истинско зрелище. Младият пловдивчанин спечели квалификацията, но жребият му за карт на финала не бе добър. Все пак базирайки се на опита си, Делян успя да натрупа аванс в първите две обиколки докато Макси Колев и Кристиян Димитров водеха люта битка за второто място. След като излезе на втора позиция, Макси започна да сваля по половин секунда на Делян и след две обиколки борбата за първото място се завърза отново. Мишинков успя да запази позиция две обиколки , но след това трябваше да отстъпи първата позиция на Максимилян. Крис бе близо до тях и очакваше някой от двамата да направи грешка, за да се възползва от това и да им отнеме първото място.

В суперфинала съдбата показа двете си лица и отреди на Макси карта, с който предния манш кара Мишинков. Той пък стартира от 4-та позиция, втори бе Кристиян а трети Цветелин Цонев. Бавният карт на макси го извади от битката за победата, но той трябваше да защитава третото място от връхлитащите след него Георги Илиев и Цветелин Цонев. Само в първите 3 обиколки публиката видя 14 изпреварвания. Мишинков успя да вземе една позиция на старта, а Кристиян Димитров излезе начело на колоната. В първите 4 обиколки с Мишинков размениха няколко пъти позициите си, след това и Цецо Цонев се възползва от принципа на "влакчето" и успя а излезе на трета позиция. Мишинков с прецизно каране успя отново да се върне начело на колоната, да натрупа добър аванс и в последните две обиколки контролираше състезанието и успя да го спечели. Второто място остана за Макси Колев, а трети Кристиян Димитров. Виктор Николов този път бе в подножието на стълбичката- 4 място. След приключване на състезанието всички пилоти от клас Junior се събраха заедно и закриха сезона с вкусен обяд в пловдивски ресторант.

Така от проведени 28 състезания през сезона, Мишинков спечели 15 победи , 6 втори места и едно трето. След него остана Макси Колев с 5 победи 4 втори и 3 трети места, а за да е още по- интересна битката към нея се присъедини и Кристиян Димитров. Всички тези победи обаче не бяха достатъчни на Мишинков да спечели шампионата, който тази година грабна Данаил Варсано само с 3 победи в България и 5 в Гърция. Причината е, че състезанията в Гърция носят повече точки и на практика шампионската титла и квотата за световно първенство се решават не в България, а в южната ни съседка. Което напълно обезсмисля родния шампионат. Международната федерация по картинг вече е сезирана за тази несправедливост и е поела ангажимент да внесе необходимите корекции в правилата от следващия сезон.

В клас спринт интринга за първото място нямаше и победителят Георги Ванков показа класа. След него обаче вреше и кипеше и до последната обиколка класирането не бе ясно. За второто място се пребори Никола Драгинов, който тази година показва много стабилни резултати и отбеляза отличен сезон.