Ботев елиминира Левски в турнира за Купата на БФС при набор 2001. В мача-реванш "канарчетата" се наложиха с 1:0 над "сините" и с общ резултат 2:1 се класираха за четвъртфиналите на турнира. Въпреки всички проблеми, които имаха преди срещата, "жълто-черните" се мобилизираха и успяха да отстранят съперника си. Наставникът на пловдивчани Стефан Стоянов не можеше да използва редица основни футболисти заради отказ от страна на БФС да отложи мача, тъй като девет юноши на Ботев бяха ангажирани с юношеските национални отбори на България.

Над 250 зрители подкрепиха ботевистите във важния мач, който премина много нервно и с положения и пред двете врати. В добавеното време на първата част играч на Левски фаулира откъсващия се срещу вратаря на "сините" Иван Василев и заслужено получи втори жълт и респективно червен картон.

Второто полувреме стартира фантастично за "канарчетата" и само три минути след началния съдийски сигнал Димитър Тонев взриви трибуните на "Футболен комплекс Ботев 1912". Георги Господинов се пребори за кълбото по десния фланг и центрира отлично, а Тонев с глава прониза вратаря на "сините" за 1:0.

72-ата минута гостите пропуснаха златния си шанс да стигнат до равенството. При сериозно разбъркване в наказателното поле на Ботев играч на "сините" се озова с топка в крака на 2 метра от вратата, но от прекрасната ситуация нацели напречната греда.

След двубоя момчетата на Стефан Стоянов бяха изпратени с бурни аплодисменти от трибуните, както и с възгласи от публиката "КАНАРИ ЮНАЦИ". Жребият за четвъртфиналите е в четвъртък от 11:30 ч. в столицата, а първият четвъртфинален мач е още следващата седмица, когато ботевистите отново ще бъдат без осем юношески национала от набор 2002.

СЪСТАВЪТ НА БОТЕВ: Марио Усков, Мерт Салимехмед, Атанас Чернев, Димитър Балинов, Тодор Петков, Благовест Данчев, Габриел Земярски (к), Димитър Пройчев, Георги Господинов, Димитър Тонев, Иван Василев (Петър Итов, Ангел Генчев, Атанас Стоименов, Николай Иванов)