Най-големият студентски спортен форум в България се проведе за 19-та поредна година в курортното селище Китен. Националните летни студентски игри „Летен университет 2021” са организирани от Националното представителство на студентските съвети и участници в тях са представители на десетки висши училища от цялата страна. Чрез събитеито се популяризира масовия непрофесионален спорт сред учащите, както и се привлича по-голям брой активно занимаващи се със спорт, култура и социални дейности в университетите.

 Участниците от Медицински университет – Пловдив, подготвени от треньор Недялка Павлова, се класираха в челната тройка по всички дисциплини и завоюваха второ комплексно място след Национална спортна академия. 

„С този свой успех студентите на МУ-Пловдив доказаха, че освен умни и отговорни са изключително дисциплинирани и организирани и с хъс за победа и постигане на изключителни резултати. Нека успехите им в спорта да им носят удовлетвореност и да са стимул за следващи победи в учебната, академичната и спортната сфера.”, заявиха от ръководството на Университета. 

Специален гост на официалната церемония по закриването на „Летен университет 2021“ беше президентът на Република България Румен Радев. По време на събитието бяха отличени студентите - победители в девет различни спортни дисциплини – футбол, плажен волейбол, стрийт баскетбол, плажен тенис, плуване – открит басейн, плажна лекоатлетическа щафета, плажна щафета, дърпане с въже и стрийт фитнес.