Спортният директор на Словачко Величе Шумуликоски се изказа доста неспортсменски преди мача с Локомотив от втория предварителен кръг на Купата на конференциите. Северномакедонецът заяви, че Пловдив все още носи признаци на социализма, а стадион "Локомотив" не от най-модерните и новата трибуна на стадиона ще е в много далечното бъдеще. 

Шумуликоски беше на посещение в Пловдив, за да организира пребиваването на Словачко в България.

Чешкият отбор ще лети с директен полет от Бърно до Пловдив. Отборът ще отседне в хотел близо до летището.

"Предпочетохме спокойствието и затова избрахме хотел, който да не е в центъра на града", коментира Шумуликоски.

"Стадионът не е от най-модерните. Преживял съм редица такива неща в Русия. Говореха за изграждането на нова трибуна, но вероятно това е музика от много далечното бъдеще", добави той.

"Пловдив все още носи най-силните признаци на социализма. Очаква ни много задушно време на мача", допълни спортният директор на Словачко.

"Броят на членовете на цялата делегация е точно определен от УЕФА. Имаме право на 55 души. Това е свързано с противoепидемичните мерки", заяви още шефът на Словачко.

В Пловдив Шумуликоски вечеря с бившия си съотборник от националния отбор Ванчо Траянов.

"Ванчо игра в Пловдив почти през цялата си кариера. В момента все още работи за Локомотив. Дори не говорихме за техния отбор. Освен това се доверявам на нашите момчета и мисля, че те могат да отстранят Локомотив Пловдив", каза още Величе Шумуликоски.