Локомотив публикува информация относно пресконференциите преди и след мача между Локомотив и Тотнъм в четвъртък. Пресконференциите ще бъдат онлайн. Тотнъм няма да има тренировка в Пловдив, а Локомотив ще проведе последното си занимание преди срещата утре от 19:00ч. 

Пресцентърът на Локомотив получи рекорден брой заявки за акредитации за двубоя. Поради лимитирания капацитет и мерките на УЕФА за COVID-19, само една трета от заявките бяха одобрени. Всички, които могат да присъстват, са известени по имейл.

Всеки журналист и фотограф ще си има строго определено място, което трябва да спазва. Представителите на медиите ще трябва носят със себе си своята прескарта и лична карта. По време на целия двубой журналисти и фотографи трябва задължително да носят МАСКИ и да спазват ДИСТАНЦИЯ от 2 метра. Всеки, който наруши тези правила, ще получи отказ на акредитацията и съответно ще му бъде спрян достъпа до стадиона.

Целият спортен комплекс “Локомотив” ще бъде затворен в деня на мача. Акредитации ще се раздават в четвъртък от 17:00ч. до 18:30ч. на главния вход (до бариерата), както и на официалната тренировка на Локомотив в сряда.

Преди двубоя (сряда):
– В 14:00ч. (12:00 PM английско време) ще има видеоконференция на Жозе Моуриньо от Лондон. Колегите от Тотнъм ще позволят само един представител на медия да бъде в “стаята”. Детайли и линк за видеоконференцията ще бъдат изпратени 1 час преди началото и. Колегите от Лондон молят всички, които искат да се включат, да се присъединят до 13:30ч, за да могат да бъдат одобрени. Заявки се приемат до 16 февруари в 9:00ч. българско време на имейл lewis.tizard@tottenhamhotspur.com.
– В 18:25ч. започва видеоконференция на Бруно Акрапович за българските медии
– В 18:40ч. ще има видеоконференция на Бруно Акрапович за английските медии
– В 19:00ч. ще е официалната тренировка на Локомотив на главния терен в комплекса. Първите 15 минути ще бъдат открити за медиите. Всички журналисти, фотографи и оператори ще бъдат допуснати само до централната трибуна.

Тотнъм няма да провежда тренировка в сряда в Пловдив.

Видеоконференциите ще се състоят по платформата Zoom. “Стаята” на Бруно Акрапович ще бъде една за българските и английските медии, а Meeting ID и Password за този ден ще бъдат изпратени до медиите.

В деня на мача (четвъртък):

След двубоя ще има видеоконференции на Тотнъм и Локомотив по Zoom. Оператори, журналисти и фотографи няма да бъдат допускани до пресзалата, няма да има и микс зона след срещата. Линкът за отзивите ще бъде един и ще бъде изпратен в деня на мача до представителите на медиите.

За да се зададе въпрос, всеки, който се присъединил, трябва да избере опцията “Raise a hand”, за да може да му бъде дадена думата. В останалото време всички ще бъдат заглушени (Mute).

Пресконференциите на Тотнъм могат да бъдат записани с опцията “Record” в Zoom, но не могат да бъдат излъчвани на живо.