Комисията за защита на конкуренцията отхвърли жалбата на софийската компания „Билдком БГ“  срещу поръчката за завършването на стадион „Локомотив“. Процедурата е за централната трибуна и облагородяването на зоната, като стойността й е 44 млн. лева с ДДС.

Фирмата, чийто собственик и управител е Георги Георгиев, бе поискала и временни мерки – спирането на поръчката, както и тя да бъде прекратена, защото условията й са дискриминационни и не отговарят на изискванията на закона. Претенциите на компанията са били по 9 точки, сред които ценообразуване, отделни части от строежа, както и срока за завършването на поръчката.

На свое заседание КЗК обаче са отхвърлили всички претенции на компанията. Според регулатора условията на поръчката са в унисон със закона. Фирмата обаче има 14-дневен срок пред Върховния административен съд. Ако върховните съдии потвърдят решението на КЗК, то Община Пловдив може да продължи с процедурата, като ще удължи срока за приемането на оферти.

Поръчката за 44 млн. лева включва разрушаване и изграждане на централната трибуна на стадиона. Също така облагородяване на инфраструктурата на целия спортен комплекс – помощни игрища, паркинги, пътна част, а също и спомагателни съоръжения за детско-юношеската школа.

Ако след избора на фирма за строителството, няма нова жалба в КЗК, то тя ще трябва да завърши обекта за не повече от 440 дни. Това означава, че има шанс стадион „Локомотив“ да бъде изцяло обновен за 100-годишнината на клуба през 2026 година.

Софийска фирма с жалба в КЗК срещу поръчката за Лаута, обсипват с въпроси Общината за нея„Билдком БГ" иска спиране на процедурата, жали условията й