Локомотив ще изиграе днес първия си мач без старши треньора Александър Тунчев. Пловдивчани приемат ЦСКА от 19:30ч. на "Лаута".

Тунчев подаде оставка след загубата с 0:4 от ЦСКА 1948 и втората поредна тежка загуба за отбора след поражението от Арда с 1:5. 

Очаква се днес Локомотив да бъде воден от Христо Колев - Бащата, а официално треньор ще се води треньорът на вратарите Витомир Вутов, който има нужния лиценз.

Все още не е ясно и кой ще замени Тунчев за постоянно, а основните имена, които се коментират са Бруно Акрапович, Александър Тунчев и Петър Колев.

Локомотив загуби от ЦСКА 1948 с 0:4 в София в последния кръг и изгуби всякакви шансове за влизане в топ 6. ЦСКА успя да победи Берое с 1:0 като домакин. 

Локомотив е на осмото място с 31 точки и ще се бори за седмата позиция, която дава право на бараж за влизане в Лигата на конференциите. ЦСКА е на второто място с 52 точки. 

За Локомотив аут е Преслав Боруков, който е наказан. След наказание се завръща Райън Бидунга.

За ЦСКА наказан е Карло Мухар. Брадли Мазику се завръща след наказание. Контузен е Юрген Матей. 

Съдия на двубоя ще е Георги Димитров.

Вероятни състави: 

Локомотив: Илко Пиргов, Кристиан Гомис, Мартин Паскалев, Йосип Томашевич, Бирсент Карагарен, Петър Витанов, Милош Петрович, Парвиз Умарбаев, Венсан Марсел, Димитър Илиев

ЦСКА: Густаво Бусато, Иван Турицов, Мено Кох, Томас Лам, Тибо Вион, Брадли Мазику, Жеферсон, Георги Йомов, Федерико Варела, Йоан Баи, Жорди Кайседо