Локомотив Пловдив ще има нови собственици, а Христо Крушарски вече няма да разполага с мажоритарния пакет акции, съобщи Гонг.бг.

Голямата новина около Пловдивския Локо ще стане ясна до дни.

„Да, познахте, новината Ви е вярна. Топло, топло, както се казва. Но не мога да изпадам в подробности. Не мога да ви кажа тези хора българи ли са, какви са, от коя страна са. Камо ли да цитирам имена. Абсурд е да го направя.”, потвърди собственика на черно-белите Христо Крушарски.

Целта пред пловдивския клуб е да се създаде един печеливш продукт, който да бъде захранван с качествени кадри и от участниците във втора лига Рилски Спортист и Локомотив Пловдив 2. За целта всяка една подкрепа от акционери и спонсори ще бъде добре дошла.

От няколко дни „смърфовете” имат нов изпълнителен директор. Това е литовецът Лауринас Розгис. Предполага се, че новите собственици в клуба също, ще са литовци и именно те са помогнали с изплащането на заплатите в клуба, с което се потуши и насъбралото се напоследък напрежение.

„Имайте търпение. В момента вървят преговорите. Става въпрос за притежанието на акциите, разбира се. До дни ще има яснота. Ще свикаме пресконференция и ще обясним всичко. Ще обявим голямата новина. Ще се повторя, но нека просто имате малко търпение. Клубът ще съществува, ще диша нормално и по естествен начин, феновете да бъдат напълно спокойни“, допълни още Крушарски.