Локомотив записа два негативни рекорда след загубата от ЦСКА 1948. Тимът допусна девет гола за два мача, а за четвърти път от началото на годината играч на тима беше изгонен.

Локомотив загуби вчера от ЦСКА 1948 с 0:4, като гост, а преди това тимът падна и при гостуването си в Кърджали на Арда с 1:5. След вчерашната загуба треньорът Александър Тунчев подаде оставка, но поне до петък няма да е ясно дали тя ще бъде приета. 

През 2020-а година Локомотив за последно допусна сериозна загуба. Тя беше при гостуването на Лудогорец с 1:6, а след това тимът загуби и от Берое с 0:2 и инкасира 8 гола за два мача. 

"Смърфовете" записаха и още един негативен рекорд от началото на годината за четвърти път играч на тима беше изгонен и три от тези гонения са с директен червен картон. 

За седем официални срещи от 2022-а година играчи на Локомотив бяха гонени в срещите с Левски - Мартин Паскалев - директен червен картон, Берое - Венсан Марсел - втори жълт картон, Арда - Райън Бидунга - директен червен картон и ЦСКА 1948 - Преслав Боруков - директен червен картон.