Локомотив загуби с 0:4 гостуването си на ЦСКА 1948 и на практика загуби шансовете си за влизане в първата шестица. Тимът игра почти цял мач с човек по-малко след директен червен картон на Преслав Боруков. 

В 3-та минута удар на Димитър Илиев беше уловен от Караджов. 

Още в 6-та минута Локомотив остана с 10 човека, след като Преслав Боруков беше изгонен с директен червен картон след консултация с ВАР. Това беше трети пореден червен картон за Локомотив в среща от елита. 

В 14-та минута Марио Топузов стреля отблизо, но над вратата.

В 23-та минута удар на Карагарен извън наказателното поле беше спасен от Караджов.

В 36-та минута изстрел на Георги Русев премина в аут. 

В 47-ата минута ЦСКА 1948 поведе в резултата. Георги Русев центрира в наказателното поле. Кълбото стигна до Лазар Марин, който стреля веднага. Илко Пиргов обаче успя да отрази, но топката се върна във владение на Марин, който пусна към Александър Колев, успоредно на голлинията. За нападателят остана по-лесната част от уравнението - да отбележи гол за 1:0 на празна врата.

ЦСКА 1948 удвои своята преднина в 57-ата минута. Тогава Ивайло Чочев прехвърли защитата на ''черно-белите'' и изведе по великолепен начин Мартин Тошев. Появилият се в игра в началото на второто полувреме скочи високо и с глава прати топката в мрежата на Илко Пиргов.

В 62-ата минута Галин Иванов получи топката малко пред наказателното поле и отправи чудесен удар по земя в левия долен ъгъл на вратата пазена от Илко Пиргов за 3:0.

В 70-ата минута Галин Иванов отбеляза втория си гол в мача. Гомис загуби топката пред наказателното поле, а Иванов овладя кълбото и с удар от границата на наказателното поле отбеляза красиво за 4:0.

Със загубата Локомотив загуби и на практика шансовете си за първата шестица. Тимът е осми с 31 точки, а шестият Левски е с 36 точки и с два мача по-малко.

Следващият петък е последният мач от редовния сезон за Локомотив - домакинство на ЦСКА. 

ЦСКА 1948: Иван Караджов, Александър Александров, Георги Ангелов, Лазар Марин, Ангел Лясков, Ивайло Климентов, Ивайло Чочев Георги Русев, Галин Иванов, Марио Топузов, Александър Колев

Локомотив: Илко Пиргов, Кристиан Гомис, Мартин Паскалев, Йосип Томашевич, Бирсент Карагарен, Петър Витанов, Милош Петрович, Емил Янчев, Венсан Марсел, Димитър Илиев, Преслав Боруков