Локомотив ще стартира мачовете в първата шестица днес с гостуване на шампиона Лудогорец. Мачът е днес от 17:45ч. в Разград.

Лудогорец стана шампион в средата на седмицата, след като победи Берое с 3:1 у дома и спечели 10-а си поредна шампионска титла. Локомотив ще пробва да стартира мачовете в първата шестица, след като първият мач срещу ЦСКА 1948 беше отложен заради 11 болни с коронавируса в състава на "червените".

Именно ЦСКА 1948 създаде сериозен скандал между Локомотив и БФС и ЦСКА-София. От Локомотив обявиха, че може и да не излязат за двубоя с Лудогорец, но поне към момента мач ще има. Нямаше мач между ЦСКА 1948 и ЦСКА-София вчера, но БФС ще обяви резултата от двубоя след края на кръга. Преди това мачът Локомотив - ЦСКА 1948 беше отложен. 

В класирането Локомотив е трети с 52 точки и продължава да се бори с ЦСКА-София (второ място с 53 точки) за сребърните медали. Лудогорец е лидер с 67 точки и вече си осигури титлата. 

В миналия кръг Локомотив не игра, след като двубоят с ЦСКА 1948 беше отложен заради много случаи на коронавируса в "червените". Лудогорец победи с 3:1 Берое у дома и стана шампион. 

Аут за Локомотив е Мартин Луков, който е контузен. Наказан за Лудогорец е Оливие Вердон. 

Съдия на двубоя ще е Ивайло Стоянов. 

Вероятни състави:

Лудогорец: Кристиян Кахлина, Жозуе Са, Георги Терзиев, Антон Недялков, Сисиньо, Каули, Стефан Баджи, Бърнард Текпетей, Кирил Десподов, Вандерсон, Елвис Ману

Локомотив: Илко Пиргов, Давид Малембана, Лукас Масоеро, Диниз Алмейда, Бирсент Карагарен, Парвизджон Умарбаев, Петър Витанов, Момчил Цветанов, Кристиан Илич, Димитър Илиев, Георги Минчев