Канадец започна с Локомотив (Пловдив). Това е 22-годишният нападател Джон Пол, пише "Тема спорт". Той ще изкара пробен период, преди старши треньорът Александър Тунчев да реши дали да го задържи. Очаква се това да стане ясно след контролата с Хебър (Пазарджик). Двубоят е в петък (16 юли) на “Лаута”, като преди него тимът ще бъде предоставен пред феновете за новия сезон. Спарингът ще започне в 18:00 часа.

Вчера Пол направи първа тренировка с Локо. Тя бе първа за тима след два дни почивка и края на лагера в Боровец.

“Смърфовете” усилено търсят централен нападател, който да засили конкуренцията. Георги Минчев се очаква да бъде продаден и това би отворило дупка. Възможен е трансфер и на капитана Димитър Илиев.

Случаят Джон Пол и връзката му с родния футбол са доста интересни. На 24 юни канадецът бе представен като ново попълнение на втородивизионния Струмска слава. Преди дни той трябваше да бъде картотекиран като играч на радомирци в БФС за новия сезон, но е възникнал административен проблем. Играчът няма европейски паспорт, а Славата вече е запълнила квотата си за чужденци, позволени за втория ешелон.

Негов мениджър у нас е Кофе Бабоне. Той не за първи път води чуждестранни играчи в България. Пол дори игра в няколко контроли за Струмска слава. В крайна сметка се стигна до идването му на “Лаута”. А дали ще подпише с втори роден отбор в рамките на месец - предстои да видим!