Собственикът на Локомотив Христо Крушарски изненадващо обяви, че се оттегля от клуба. Той заяви, че досегашните партньори, които са му помагали, ще поемат издръжката на клуба.

„Започнах в Локомотив с победа и си тръгвам с вдигнато чело с победа. Доведох хора, които имат възможности да помагат и до продължават моите дела. Те се допитват до мен, имаме си приказката, но аз просто трябва да си гоня моите задачи, защото съм сам в бизнеса”, обясни Крушарски. Той обаче уточни, че ще продължи да работи за българския футбол и често ще се вижда с феновете на "черно-белите" и с журналистите.

„Решението го взех още през май, но не бях подсигурил докрай нещата. Досега се договаряхме с моите партньори. Разбрахме се, че те ще продължат каузата, така че проблем не виждам. Нищо страшно няма, че напускам. Няма да затворим стадиона”, каза собственикът на Локомотив.

Той съобщи, че е вложил 500 000 лева в базата в Тракия, но пандемията от COVID-19 е попречила да получи възвръщаемост. „Надявам се, че ще постигнем това, което целяхме – да играем пак за Купата”, заяви Крушарски.

Той заяви, че си тръгва без никакво разочарование. „Аз съм човек, който никога не се разочарова за своите действия, защото аз съм виновен за много неща. Аз съм виновен, че  взехме три Купи. Такава тръпка не съм имал през живота си. С този колектив успяхме да направим много. Сега трябва да създаваме наши кадри – това е моята препоръка към новото ръководство. Защото тези, които идват отвън, идват само за да вземат едни пари и изобщо не им пука за емблемата. Така че догодина ще видите на терена много млади момчета. Като се направи и базата, ще стане още по-добре”, допълни той.

Крушарски посочи, че повече няма да има никакво участие в управлението на клуба и остава единствено фен на Локомотив Пловдив. За новите собственици обясни, че имат финансови възможности и идеи, които трябва да реализират. А той ще им помага със съвети и работа.