След като премиерът Бойко Борисов даде символичен рестарт на ст. „Христо Ботев” в Пловдив, представители от другия пловдивски гранд – Локомотив, също се срещнаха с него. Край „Малтепе” в Маноле бяха двамата директори на „черно-белите” Наско Узунов и Георги Иванов – Гонзо.  

Те чакаха премиера с папка с проект за юношеска база на Локомотив в Тракия, която искаха да връчат на Борисов. При здрависването им с финансовия министър Владислав Горанов, вторият им заяви  с усмивка – „Нали знаете , че пари няма”.Наско Узунов обаче отвърна, че този проект за детска-юношеска школа е поискан от самия Горанов.

В крайна сметка  премиерът взе папката с проекта и каза на финансовия министър: „Искаше от Ботев, ето ти и от Локо”.

Припомняме,че изграждането на детска-юношеска школа на терена от 29 декара в Тракия на Локомотив Пловдив пропадна. Причината е, че „черно-белите” не подадоха документи за концесията на терена, както и за ст. „Локомотив”. Собственикът на клуба Христо Крушарски заяви, че не е доволен от концесионната такса, която Община Пловдив търси от двата терена . По-рано днес премиерът поиска от Иван Тотев и Здравко Димитров да направят символични концесионните такси на двата обекта.

Провал! Локо Пловдив остава без футболна база, не поиска и стадионаОт Община Пловдив ще трябва да пуснат нова процедура за концесията на спортните съоръжения

Бойко Борисов: Когато видим, че работата по Колежа напредва, ще помогне и държаватаПремиерът поиска символична концесионна такса за стадионите в града