Локомотив Пловдив няма да вземе на концесия стадиона в парк Лаута и терена от 29 декара в Тракия за футболна база, научи TrafficNews.  От ръководството на тима не са подали документите в участието за откритата процедура за двата обекта, която изтече на 7 август в 17:15 часа. Така всички процедури трябва да започнат отначало, което ще отнеме поне 6 месеца . Парите от близо 42 хил. лева за двете концесии, които бяха платени от Община Пловдив, пък на практика отиват на вятъра. Причината е, че ще трябва да се платят нови финансови и икономически анализи за двете концесии.

TrafficNews научи, че собственикът на Локомотив Христо Крушарски се е отказал от процедурата заради разминаване в договорката с общинската администрация.  При преговорите между футболния клуб и Община Пловдив, е било обещано, че годишната концесионна такса за двата обекта ще е по 5000 лева, но в официалната документация, е било записано, че тя трябва да бъде около 90 000 лева за двата обекта.

В началото на август Христо Крушарски намекна, че процедурата по концесията на стадиона и  терена в Тракия, вероятно ще се провали. След равенството с Лудогорец на старта на шампионата думите на собственика на Локомотив бяха:

„Докато Ботев не си реши въпроса със стадиона, Локомотив никога няма да го реши. Ботев има по-силна позиция. Ние продължаваме да си чакаме. Вече четвърта година си играем игрички” 

Припомняме, че  в процедурата бе записано, че за 9 години и инвестиция от 24 млн. лева –стадион „Локомотив” трябва да бъде модернизиран, като и  да се изгради модерна  футболната база в Тракия. Общинският съвет в Пловдив гласува отдаването на двата терена на концесия на футболния клуб от Лаута, които ще са 35 години.

Цялата инвестиция в стадиона трябваше да бъде 17,95 млн. лева, а терена в Тракия  на 29 декара -  6,35 млн. лева.

За 9 години и 24 млн. лева: Локо Пловдив с модерен стадион и футболна базаГласуват концесията на стадиона в Лаута и теренът от 29 декара в Тракия