Мачовете в Лига Европа не се обясняват или учат, просто трябва да се преживеят. Това заяви старши треньорът на Локо Бруно Акрапович преди утрешния първи двубой от втория предварителен кръг на втория по сила европейски клубен турнир срещу Спартак Търнава. Срещата е от 20.30 часа на Лаута. Акрапович има опит като наставник в Европа с албанския Шкендия, но за повечето от футболистите му това ще бъде дебют на високата международна сцена.

Надявам се на подкрепата на публиката и дано да зарадваме феновете ни. Всички в отбора са здрави и се радвам, че можем да разчитаме на най-доброто, с което разполагаме. Това е възможност да презентираме отбора ни на едно по-високо ниво и смятам, че имаме качествата, за да се представим добре. Напрежение винаги има преди подобни битки, каза още Акрапович и изтъкна, че съперникът е много добре подготвен физически.

Трябва да покажем, че имаме по-добри футболни качества от противника, заяви капитанът Димитър Илиев. Стадионът е почти разпродаден и ще бъде пълен, а това ще ни даде допълнителен импулс. Атмосферата ще бъде като на мача с Болтън преди 14 години. Без да подценявам отбора на Спартак Търнава – английският тим бе по-класен тогава, допълни капитанът.

След пресконференцията черно-белите излязоха за последната си тренировка преди мача, а малко след това на Лаута пристигнаха и футболистите на Спартак Търнава, които също ще тренират.