Локо води на Спартак Търнава с 2:0 пред над 7000 зрители на преобразения стадион Лаута в първия мач от втория предварителен кръг на Лига Европа. В 40-тата минута Капитанът Митко Илиев реализира дузпа за спъване на Момчил Цветанов. В 60-тата отново той бе точен от бялата точка и отново след нарушение срещу Цветанов. Със зрелищната си хореография и безрезервната си подкрепа феновете на чернобелите превръщат в истински празник завръщането на пловдивския тим в евротурнирите след 7-годишна пауза, при това – навръх 93- я рожден ден на клуба. В официалната ложа са областният управител Здравко Димитров, зам. кметът по спорта Георги Титюков, легендите на Локомотив Христо Бонев, Георги Василев и Едуард Ераносян.

Първата опасност бе за гостите. В 8-ата минута Дос Сантос стреля опасно с глава над гредата след центриране отляво. Локо отговори с далечни удари на Ожболт и Аралица, спасени от вратаря на Спартак. Постепенно черно-белите наложиха надмощие и заформиха няколко мелета пред вратата на гостите, стражът Русов с мъка изби далечен шут на Димитър Илиев. Съперникът обаче пропусна още едно положение чрез Ван Кесел, който не успя да реализира от чиста позиция. След отбелязания гол Локо продължи да натиска съперника си до края на първото полувреме.

Локо започна с натиск и след почивката. Вратарят на Спартак спаси коварен шут на Димитър Илиев, веднага след това Стивън Езе с глава не успя да порази мрежата след центриране отдясно. Последва нова възможност за черно-белите. Умарбаев изведе отлично Аралица, хърватинът пое добре и стреля покрай вратаря, но топката излезе в аут. В 60-тата минута Карагарен бе повален в пеналта при пробив отдясно, но реферът не се осмели да даде втора дузпа. В следващата атака обаче все пак го направи, защото нарушението срещу Момчил Цветанов бе очевидно. След гола гостите опитаха натиск и имаха претенции за дузпа, които не бяха уважени от рефера. При една контраатака на Локо Аралица подаде триково към Ален Ожболт, който не засуети и не можа да отправи удар от добра позиция. 

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - СПАРТАК (ТЪРНАВА) 2:0

2:0 Димитър Илиев 40, 60 дузпи

ЛОКО ПД (3-5-2): Луков; Петрович, Езе, Томашевич; Карагарен, Умарбаев, Ожболт, Витанов, М. Цветанов; Аралица, Д. Илиев

Старши треньор: Б. Акрапович

СПАРТАК Т (4-4-3): Русов; Оршула, Месик, Мених, Захуменски; Дангубич, Халилович, Тешия, Ловат; Таварес, Кесел

Старши треньор: Р. Чеу

СЪДИЯ: Т. Кристофи (Кипър)

СТАДИОН: "Локомотив", Пловдив