Капитанът на Локомотив пловдивчанинът Димитър Илиев отново спечели приза за Футболист номер 1 на България. Илиев е носител на наградата и през 2019-а година. През 2020-а година нападателят спечели Купата и Суперкупата със "смърфовете".

"Изключително съм развълнуван. Беше много странна и тежка година. Надявам се максимално бързо тези неща да отшумят. Постигнахме невероятни неща през изминалата година. Искам да благодаря на моите близки и моето семейство. Пожелавам това да е последната анкета в подобен вариант - онлайн и да се върнем в залата за официална церемония. Изключително горд съм и щастлив", заяви Илиев след като беше обявен за Футболист номер 1 на България за 2020-а година. 

Илиев спечели вота със 158 точки. Негов подгласник стана Валентин Антов от ЦСКА-София със 126 гласа, а на третото място завърши Антон Недялков от Лудогорец със 72 гласа.

За най-красивият гол за 2020-а година беше избрано чудесното изпълнение на Тодор Неделев срещу Берое за 1:2 в срещата, която завърши 3:3. 

За най-добър треньор беше избран треньорът на Арда и бивш наставник на Ботев Николай Киров. Втори е Стамен Белчев, бившият наставник на ЦСКА-София, а трети е Илиан Илиев от Черно море. 

За най-добър вратар беше обявен Мартин Луков от Локомотив. Бранителят на ЦСКА-София Валентин Антов беше отличен за най-добър защитник. Най-добър халф стана Тиаго Родригес от ЦСКА-София. Най-добър нападател е таранът на ЦСКА 1948 Мартин Камбуров.

За най-добър чужденец беше обявен Али Соу от ЦСКА - София.

За най-проспериращ млад играч беше обявен Доминик Янков от Лудогорец.

За поредна година Евдокия Попадинова спечели приза за най-добра футболистка.

Наградата Лъвско сърце беше присъдена посмъртно на шофьора на автобуса на Беласица Нако Велянов, който получи инфаркт, но успя да направи решителна маневра и да спаси отбора. 

Ето и всички призьори: 

Футболист на годината: Димитър Илиев (Локомотив Пловдив) 
Най-добър треньор: Николай Киров (Арда Кърджали)
Най-добър вратар: Мартин Луков (Локомотив Пловдив)
Най-добър защитник: Валентин Антов (ЦСКА-София)
Най-добър полузащитник: Тиаго Родригес (ЦСКА-София)
Най-добър нападател: Мартин Камбуров (ЦСКА 1948)
Най-добър чужденец: Али Соу (ЦСКА-София)
Най-проспериращ млад играч: Доминик Янков (Лудогорец) 
Най-добра футболистка: Евдокия Попадинова
Най-красив гол: Тодор Неделев (Ботев) срещу Берое за 1:2
Награда „Лъвско сърце“: Нако Велянов