Вече са ясни четирите отбора, които през новия сезон ще играят във Втора лига.

Югоизточната Трета лига ще бъде спечелена от отбора на Левски Крумовград, който от новия сезон ще се казва ФК Крумовград. Тимът за първи път в историята си ще играе във Втора лига. 

В Югозападната Трета лига Беласица Петрич се завърна сред професионалистите след дълги години в аматьорския футбол.

Североизточната Трета лига беше спечелена от Дунав Русе, който се завръща в професионалния футбол. 

Северозападната Трета лига спечели друг исторически за България клуб - Спартак Плевен

Днес Втора лига остана с отбор по-малко, защото Царско село беше закрит. Това означава, че е възможно един от вторите отбори от Трета лига да влезе във Втора лига. Вариантите са няколко като единият е свързан с евентуални баражи, другият е свързан с най-добри показатели, а третият е Втора лига да остане с отбор по-малко. 

В Югоизточната Трета лига втори е ФК Саяна, в Югозападната все още не е ясно кой ще е на второто място, защото разликата между Витоша Бистрица, Чавдар Етрополе и ФК Кюстендил е само точка. На северозапад ФК Севлиево е на втората позиция, а на североизток на втора позиция е Лудогорец 3, но тимът няма право на промоция и така с евентуална възможност за влизане във Втора лига е Черноломец Попопов. 

Очаква се решение на БФС как ще се процедира и дали някой от вторите отбори все пак ще има шанс за промоция във Втора лига. 

В Трета лига изпаднаха отборите на Септември Симитли и Марек Дупница, които от новия сезон ще играят в Югозападната Трета лига, а отказалите се по време на сезона във Втора лига Левски Лом и Нефтохимик почти сигурно няма да играят в Трета лига през новия сезон.