Старши треньорът на Реал Мадрид Сантяго Солари тръгна по пътя на колегата си в Ботев Николай Киров – Белия. Аржентинският специалист пое временно Кралския клуб след уволнението на Юлен Лопетеги и записа най-добър старт на нов старши треньор на Реал в клубната история – 4 победи от 4 мача във всички турнири и голова разлика 15:2. В Мадрид са изключително доволни от новия наставник и вече усилено се говори, че той ще получи работата за постоянно. Засега Реал удря на камък в опитите си да привлече утвърден специалист – Антонио Конте и Маурицио Почетино отказаха. Затова успешният старт на Солари начело на тима е добре дошъл за босовете на Белия балет. Самият треньор засега отказва да коментира евентуално свое постоянно назначение и заявява, че се е концентрирал само и единствено върху работата си.

Припомняме, че Николай Киров пое Ботев в края на лятото през 2016 година на мястото на скандално изгонения от феновете Николай Митов. В началото и Белия имаше статут на временен наставник, но бързо успя да спечели доверието на феновете и ръководството, което впоследствие реши да му гласува пълно доверие. С Белия начело Ботев записа отличен сезон, спечели Купата на България през пролетта на 2017 година, след което направи запомнящо се представяне и в Лига Европа. Сега жълто-черните продължават да бъдат фактор в първенството, а Николай Киров изглежда непоклатим на поста си.

Има и друго сходство между двамата треньори – преди да поеме мъжкия тим на Реал, Солари бе наставник на Б отбора на клуба, а Киров от 2011 година бе шеф на детско-юношеската школа. Което е поредното доказателство, че понякога не е нужно да търсиш печеливши варианти отвън – те може да са в собствения ти двор. И че кадри на клуба биха могли да бъдат много по-полезни от чужди специалисти с „богати визитки“. Всъщност футболната история познава много примери, в които временните треньори са извеждали отборите си до неподозирани успехи.