Румънският клуб Университатя (Крайова) почти си е осигурил трансфера на българския национал и централен бранител на Ботев (Пловдив) Кристиян Димитров, пише местният сайт prosport.ro, цитиран от sportal.bg. Според изданието, клубът от Крайова е готов със сумата от 700 000 евро (1,4 млн. лева) за футболиста. Според изданието, играчът, който има договор за още една година с жълто-черните, е желан също така от софийските Левски и ЦСКА-София, както и от турския елитен клуб Коняспор.

На 22 години той има два мача за националния отбор на България, като е викан от новия национален селекционер Красимир Балъков. Той дори се разписа при поражението от Косово с 2:3 в София, като беше точен в 55-ата минута. Играе за Ботев (Пловдив) от 2016-а година, като имаше период под наем за Монтана. А за жълто-черните е нанизал 6 гола в 49 мача като е вдигал над главата си и купата на България преди две години. През миналата година Ботев (Пловдив) завърши на 4-о място в крайното класиране, а Димитров беше посочен сред най-добрите защитници в българското първенство.

Университатя (Крайова) точно се раздели с друг българин, който носи фамилията Димитров. Десният бек Радослав Димитров премина в друг отбор от румънската Лига 1- Сепси (Сфънту Георге). В Университатя остана обаче още един наш сънародник- Антони Иванов, който дойде от Газ Метан Медиаш за 150 000 евро.