Реал отново показа, че трудно ще излезе от кризата и не убеди с играта си във втория кръг от груповата фаза на Шампионската лига. Белия балет издрапа до 2:2 срещу гостуващия Брюж на Бернабеу, след като изоставаше с два гола до почивката, но успя да ги върне през втората част. Българска съдийска бригада ръководеше мача - пловдивският рефер Георги Кабаков с асистенти - съгражданинът му Мартин Маргаритов и Диян Вълков. Кабаков пусна две попадения - по едно за Брюж и Реал след намесата на ВАР, и изгони капитана на белгийския тим в края на мача за втори жълт картон.

Емануел Денис откри за Брюж по куриозен начин още в 9-тата минута. Първоначално Кабаков отмени попадението заради засада, но ВАР показа, че такава няма. Тони Кроос, Модрич и Бензема пропуснаха отлични положения за изравняване, а Денис вкара втория си гол в мача в 39-тата миунута, след като излезе сам срещу вратаря.

В 55-та минута Реал изравни, след като Серхио Рамос засече с глава центриране отдясно. Кабаков отмени гола порази засада, но ВАР, показа че защитникът е бил на една линия с последния от отбраната на Брюж. Междувременно Денис пропусна да вкара трети гол сам срещу вратаря. В 84-та минута Кабаков показа втори жълт картон на капитана на Брюж Вормер за опасно влизане. След последвалия пряк свободен удар Крос намери Каземиро, който с глава изравни резултата.